lørdag 20. juni 2009

Goodhope village


Nå er vi endelig i kenya. De første dagene tilbringer vi på barnehjemmet. Her er vi med på de daglige gjøremålene hvor vi blant annet vasker,skrubber,vasker klær for hånd,er med å tilbereder måltider og ikke minst tilbringer mye tid sammen med barna. Det er helt utrolig å være her. Barna og de som jobber her er så vennlige og gjestfrie. Vi har virkelig mye å lære! Det som er helt spesielt her er atmosfæren på barnehjemmet. Alle synger og danser hele tiden, og sprudler av glede. Jeg sitter ofte med gåsehud over hele kroppen og tårer i øyekroken. Man blir bare så glad og satt ut på en gang av å være her. Tenk hvilken bakgrunn disse barna har, men likevel smiler de fra øre til øre og tar oss imot med åpne armer. Hvite folk sees jo på som styrtrike her nede og de tror ikke vi kan så mye om hardt arbeid. Men de på barnehjemmet har lært at det ikke er riktig så derfor lar de oss være med på arbeidet:) Vi føler oss litt lost av og til ettersom de vasker og gjør ting litt annerledes enn hva vi gjør hjemme, men vi klarer oss fint syns jeg. Det vi kanskje er dårligst i er å danse sånn som de gjør. De er helt ekstreme! Men vi har dansa for det og prøvd så godt vi kan for å henge med. Om det ser så bra ut er en helt annen ting ;) nå må jeg sove kjenner jeg. Vi har ikke akkurat ferie sånn sett. Her starter dagen kl 5 om morgenen og det er egentlig 4 i norge. Det er lange dager, lite mat og dårlig standard men den velsignelsen vi føler og gleden vi får av å være her dekker over for det. God natt;)

3 kommentarer:

Caroline Larsen sa...

Heisann!
Vi er to reiselystne jenter som planlegger å arbeide frivillig i Afrika, og Good hope village virker som en opplevelse! Hvordan kom dere i kontakt med dem, og hvor lenge var dere der?

Maijenta sa...

Hei du=) Så kjekt at dere har tenkt dere til afrika for å arbeide!! Hvor lenge skal dere være der? Skulle ønske jeg var ferdig å studere så jeg også kunne gjort noe sånn nå!! :p
Det var en helt spesiell opplevelse å få være på Good hope. Nå var vi bare på reise i 3 uker i Kenya og Tanzania så vi var ikke på Good hope så lenge. Men jeg har store planer om å dra tilbake snart igjen bare for å være der å arbeide! Det er noen i menigheten der jeg går som har vært i Nairobi ett år nå og hjulpet til på barnehjemmet. Derfor mailet jeg med de og hørte om vi kunne komme noen dager. I august/september flytter alle barna på Good hope inn i et helt nytt bygg ute på landet! Det blir så utrolig bra! Der får de kjempe stor plass både ute og inne. Skole rett ved siden av og en stor flerbrukshall der de kan danse og synge :p Dersom dere skulle være interesserte så kan dere få mailadressen til de norske som er der nede. =)
Lykke til med planleggingen!

Caroline Larsen sa...

Hei!
Vi har tenkt å tilbringe jula der, for å oppleve ting på en litt annen måte. Så vi tenkte å jobbe på Good hope village en måneds tid om vi skulle være så heldige at vi fikk muligheten til det. Har lest endel om prosjektet og det høres kjempespennende ut!
Skjønner godt at du vil dra tilbake, vi er kjempegira på å dra dit også :)
Hvor i Tanzania var du? Vi hadde tenkt å reise litt i Kenya og Tanzania et par uker etter jobbing.
Vi har fått kontakt med noen som jobber på Good Hope village fra august, men det hadde også vært supert om du kunne gitt meg e-mail til noen av de som er der nå.
Du kan evnt sende det i en mail til caroline_l89@hotmail.com om du har anledning.
Tusen takk for hjelpen :)